Χαβιάρι Almas: Γιατί είναι το πιο ακριβό χαβιάρι στον κόσμο…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχουμε παραδοσιακά συνδέσει το χαβιάρι με το πολυτελές lifestyle. Είναι ακριβό, το βρίσκεις σε μικρές ποσότητες και η γεύση του είναι ιδιαίτερη.

Υπάρχουν όμως πολλά είδη χαβιάρι και η τιμή τους ποικίλει αλλά μόνο ένα  είδος, αυτό που μας απασχολεί σήμερα, είναι το ακριβότερο και μάλιστα δυσεύρετο.

Το χαβιάρι Almas που αποκαλείται αλλιώς και “λευκός χρυσός” είναι κάτοχος του ρεκόρ Guinness για το πιο ακριβό χαβιάρι στον κόσμο.Το διάσημο χαβιάρι προέρχεται μόνο από τα Ιρανικά ψάρια Beluga- το πιο σπάνιο είδος beluga ( 100 ετών θηλυκό αλμπίνο οξύρρυγχο).

Εξ ου  και το  όνομα Almas, που είναι η ρωσική λέξη για το διαμάντι.

Τα ψάρια που συγκομίζονται για το χαβιάρι ζυγίζουν σχεδόν 900 κιλά/καθένα.Τα αυγά χρησιμοποιούνται συχνότερα στο ροζέ και στο σκοτεινό γκρι έως το ανοιχτό γκρι χρώμα, με τα πιο ανοιχτά χρώματα να προέρχονται από τα γηραιότερα ψάρια που είναι και τα πιο πολύτιμα.

Κατά γενικό κανόνα, όσο γηραιότερα είναι τα ψάρια, τόσο πιο φωτεινό είναι το χρώμα του χαβιαριού και τόσο πιο κομψή είναι η γεύση του.Είναι τόσο σπάνιο, που η διαθέσιμη ετήσια ποσότητα είναι μόλις τρία με πέντε κιλά από μια συνολική παραγωγή εκατοντάδων τόνων

Για την Ιστορία…το «χρυσό χαβιάρι» φυλασσόταν παλιότερα για τους αυτοκράτορες της Μαντζουρίας, τους τσάρους της Ρωσίας και το Βατικανό. Στο Ιράν το διατηρούσαν αποκλειστικά για το Σάχη.

Μοιραστείτε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο