Το “κόλπο” για να διαλέγεις το καλύτερο καρπούζι..

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολλοί το χτυπάνε, άλλοι το μυρίζουν, μερικοί ακόμα το ψάχνουν και άλλοι απλά εμπιστεύονται το μανάβη τους.

Τελικά ποιο είναι το μυστικό για να διαλέξεις το πιο κόκκινο και γλυκό καρπούζι;

Παρακάτω θα βρεις όλα εκείνα τα “μυστικά” που θα πρέπει να έχει ένα καλό καρπούζι…

-Βαρύ και με λεία όψη
Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός. Το σωστό το καρπούζι απλά πρέπει να είναι αρκετά βαρύ για το μέγεθός του.Επίσης, θα πρέπει να είναι σφιχτό, χωρίς χτυπήματα, κοψίματα ή διάφορα μαύρα σημεία. Όσο πιο ώριμο το καρπούζι, τόσο πιο βαθύ πράσινο χρώμα έχει η φλούδα του.

– Κίτρινο σημάδι με χλωρό κοτσάνι..
Όλα τα καρπούζια έχουν ένα σημάδι ( από εκεί που ακουμπούσαν στο χώμα) στο κάτω μέρος τους. Εάν είναι άσπρο ή πράσινο, το καρπούζι είναι άγουρο. Εάν είναι κιτρινωπό, αξίζει μία θέση στο ψυγείο σου.Το κοτσάνι  θα πρέπει να είναι απαραιτήτως πράσινο. Εάν είναι ξερό, τότε σημαίνει ότι είχε μείνει για πολλές μέρες στην αποθήκη του παραγωγού ή του προμηθευτή .

– Καλό ήχο..
Εάν το καρπούζι είναι ζουμερό και απολαυστικό, όταν το χτυπάς ελαφρά στη μέση, θα πρέπει να ακούγεται ένας ήχος βαθύς κι υπόκωφος. Αν όμως ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός, τότε συγγνώμη αλλά- είναι  άγουρο!

Μην αγοράζεις καρπούζια που έχουν μείνει για πολλή ώρα στον ήλιο. Αντίθετα, επίλεξε καρπούζια που βρίσκονται σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Μοιραστείτε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο